Kennel Elvenrose

Drömmen om att föda upp Welsh Corgi Pembrokes väcktes i samband med att Rosie flyttade hem till oss 2015. Jag kände att fler människor borde uppleva glädjen att få leva med denna trevliga hundras. Welsh Corgi Pembroke brukar oftast kallas för en stor hund med korta ben, De användes från början till att  vakta och valla får, nötboskap och ponnyer genom att nafsa dem i hasorna. Den har en viss vaktinstinkt. Rasen är robust, lättlärd och energisk.  De tycker om att vara med sin familj och med en Pembroke i familjen så har man en mycket lojal fyrbent kompis.

För att må bra behöver rasen aktiveras och den passar utmärkt till tex rallylydnad, lydnadslydnad eller nosework.  I Finland finns det framgångsrika lydnadspembrokes och många utbildar även sina hundar inom Viltspår. 

Vår kennel ligger utanför Arlanda, Stockholm och vi  föder upp våra valpar i hemmamiljö. Valparna växer upp i vårt hem tillsammans med vår katt Alice och  vår dobermann Rulle. Då de lämnar kenneln är de fullständigt vaccinerade, registrerade i SKK, avmaskade, chipmärkta och doldafel försäkrade i 3 år. Förutom ett 20-sidigt häfte med råd och tips om hur du ska sköta om din valp på bästa sätt så skickar vi även med foder för de första dagarna, en flaska med Nutrolin Puppy olja, en filt och leksak som luktar Rosie och lite annat smått och gott som jag har plockat ihop i ett valp-paket. Du får även tillgång till vår slutna Facebooksida som enbart är till för valpköparna.

Vårt mål är att föda upp sunda funktionsdugliga hundar med ett fördelaktigt yttre. Hundarna som vi använder i aveln är självklart friska och ögonlysta. För oss är det viktigt att ha en god kontakt med våra  valpköpare och vi erbjuder såklart livslång support under hundens hela liv. 

För att passa in som en lämplig valpköpare hos Kennel Elvenrose bör du ha en positiv syn på hundträning/aktivering och vara intresserad av att bibehålla kontakten med oss.  Eftersom vi ägnar mycket tid åt valparnas socialisering under deras tid hos oss så lär vi också känna dem väldigt väl. Därför lägger vi stor vikt vid att försöka matcha varje valp (ur temperament- och personlighetssynpunkt) med  lämpliga ägare/familjer. Vi tror på att lika barn leker bäst ;).  Kennelläger anordnas en gång per år och då ser vi gärna att så många som möjligt av våra valpköpare kan närvara. Det är viktigt för oss som uppfödare är att du kan erbjuda din valp ett livslångt kärleksfullt hem utan för mycket ensamtid. Du får gärna vara intresserad av att tävla med din hund eller ställa ut den men det viktigaste är att du förstår att Welsh Corgi Pembroke är en ras som kräver aktivitet och mental stimulans för att må bra. Den är inte en renodlad sällskapshund. 

Jag, Ammi,  har genomgått Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning. Jag har ett stort kontaktnät av duktiga träningskompisar och välrenommerade uppfödare som support, stöd och bollplank inom hunderiet.  Min första dobermann köpte jag 1991, med mina dobermanns har jag tränat/tävlat lydnad och bruksspår på elitnivå. Jag har även erfarenhet av Rapport-, Sök-, NoseWork- och Rallylydnad. Under årens lopp har jag också ställt ut mycket både i Sverige och utomlands.  Anders och jag har varit tillsammans i snart 20 år och hundarna är vårt gemensamma intresse, men den våra valpköpare främst har kontakt med är dock Ammi. 

Kennelnamnet är godkänt av FCI sedan juni 2018. Namnet Elvenrose kom till genom att kombinera Elven, som i engelskans älva/älvornas* och Rose, som vi kallar Rosie till vardags i form av Rose Bose. Rose är också ditlagt eftersom den första Welsh Corgi Pembroken som registrerades i den Engelska Kennelklubben hette just så - Rose. Så Elven & Rose blev Elvenrose. Valparna som föds på kenneln får namn på engelska. 

Vi har en aktiv Facebooksida där du kan titta tillbaka på hur vår A-kull tillbringade sina åtta första veckor hos oss. Det finns både filmer och bilder att se. Kika gärna in hos oss! 

Nästa valpkull (se planerade valpkullar) beräknas födas hos oss under senare delen av 2019, exakt tidpunkt och vilken hane Rosie ska paras med är dock ej bestämt än.  

Är du intresserad av en valp från kenneln och känner att du skulle passa bra in i vårt gäng? Kontakta då gärna mig via mail: ammi.aro@hotmail.com eller telefon: 073-656 08 34. Välkommen! 

* Enligt den walesiska folktron var Welsh corgin en gåva till människorna från älvorna. Två barn som var ute och vaktade familjens boskap, fann två valpar som de tog med hem. Valparna växte upp och fick ansvaret att vakta boskapen om dagen och gården på natten. Älvorna själva använde hundarna som drag- och riddjur.

Våra hundar utfodras med foder och oljor från;