top of page

Kennel Elvenrose
Drömmen om att föda upp welsh corgi pembrokes väcktes i samband med att Rosie flyttade hem till oss 2015. Jag kände att fler människor borde uppleva glädjen att få leva med denna trevliga hundras. Welsh corgi pembroke brukar oftast kallas för en stor hund med korta ben, De användes från början till att  vakta och valla får, nötboskap och ponnyer genom att nafsa dem i hasorna. Den har en viss vaktinstinkt och skärpa.  Rasen är robust, lättlärd och energisk.  De tycker om att vara med sin familj och med en pembroke i familjen så har man en lojal fyrbent kompis.

För att må bra behöver rasen aktiveras och den passar utmärkt till tex rallylydnad, lydnadslydnad eller nosework.  I Finland finns det framgångsrika lydnadspembrokes och många utbildar även sina hundar inom viltspår. 

Vi har en liten familjär kennel med få kullar. Vårt mål är att föda upp sunda funktionsdugliga hundar med ett fördelaktigt yttre. Hundarna som vi använder i aveln är självklart friska och ögonlysta. För oss är det viktigt att ha en god kontakt med våra  valpköpare och vi erbjuder självklart livslång support under hundens hela liv. 

En lämplig valpköpare hos Kennel Elvenrose får gärna ha tidigare hundvana och en positiv syn på hundträning/aktivering samt vara intresserad av att bibehålla kontakten med oss.  Eftersom vi ägnar mycket tid åt valparnas socialisering under deras tid hos oss så lär vi också känna dem väldigt väl. Därför försöker vi - så gott det går - att matcha varje valp (ur temperament- och personlighetssynpunkt) med  lämpliga ägare/familjer.  Hos oss får man inte själv välja valp, utan det gör vi tillsammans för att få bästa matchning utifrån tidigare erfarenhet, familjebild, ålder, egna önskemål och eventuella tävlingsmål. Vilken valp som blir din bestäms tidigast vid 6 veckors ålder.

Vår ambition är att anordna kennelträffar regelbundet och då ser vi gärna att så många som möjligt av våra valpköpare kan närvara. Det är viktigt för oss som uppfödare att du kan erbjuda din valp ett livslångt kärleksfullt hem utan för mycket ensamtid. Du får gärna vara intresserad av att tävla med din hund eller ställa ut den men det viktigaste är att du förstår att welsh corgi pembroke är en vallhundsras som kräver aktivitet och mental stimulans för att må bra. Den är inte en renodlad sällskapshund. Vi ser gärna också att du gör ett BPH med din hund.

Om du är intresserad av att köpa valp från oss så vill vi först lära känna dig. Den första kontakten tas oftast via mail. Skriv gärna lite om dig själv, tidigare  hunderfarenhet, önskat kön på valpen och vilket sorts liv du kan erbjuda den. Vi säljer inga valpar utan att först ha lärt känna dig väl via bla telefonsamtal och personliga besök. Vi förbehåller oss rätten att välja ut lämpliga valpköpare till våra valpar och vi har heller ingen regelrätt kö. 

Jag, Ammi,  har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning. Jag har ett stort kontaktnät av duktiga träningskompisar och välrenommerade uppfödare som support, stöd och bollplank inom hunderiet.  Min första dobermann köpte jag 1991, med mina dobermanns har jag tränat/tävlat lydnad och bruksspår på elitnivå. Jag har även erfarenhet av rapport-, sök-, nosework- och rallylydnad. Under årens lopp har jag också ställt ut mycket både i Sverige och utomlands.  Våra hundar är våra familjemedlemmar och bor inomhus med oss. Min sambo Anders och jag har  hundarna som vårt gemensamma intresse, men den våra valpköpare främst har kontakt med är dock Ammi.

Vår kennel ligger utanför Arlanda, Stockholm och vi  föder upp våra valpar i hemmamiljö. Valparna växer upp i vårt hem tillsammans med vår katt Alice. Då de lämnar kenneln är de vaccinerade, registrerade i SKK, avmaskade, chipmärkta och doldafel försäkrade i 3 år. Vi ägnar oss åt socialser

Kennelnamnet är godkänt av FCI sedan juni 2018. Namnet Elvenrose kom till genom att kombinera Elven, som i engelskans älva/älvornas* och Rose, som vi kallar Rosie till vardags i form av Rose Bose. Rose är också ditlagt eftersom den första welsh corgi pembroken som registrerades i den Engelska Kennelklubben hette just så - Rose. Så Elven & Rose blev Elvenrose. Valparna som föds på kenneln får namn på engelska. 

Vi har en aktiv Facebooksida där du kan följa vårt liv med hundarna. Kika gärna in där! 

Är du intresserad av en valp från oss och känner att du skulle passa bra in i vårt gäng? Kontakta då gärna mig via mail: ammi.aro@hotmail.com eller telefon: 073-656 08 34. Välkommen! 

* Enligt den walesiska folktron var Welsh corgin en gåva till människorna från älvorna. Två barn som var ute och vaktade familjens boskap, fann två valpar som de tog med hem. Valparna växte upp och fick ansvaret att vakta boskapen om dagen och gården på natten. Älvorna själva använde hundarna som drag- och riddjur.

bottom of page