Valpar väntas runt vecka 13

SE W'17 DKW'17 EU W'16 BENELUX W'16 BRYSSEL W'16 C.I.B NO UCH SE UCH DK UCH  (Nord uch) ANDVOL MARSHAL 
Född: 2015-04-29
(
Rus ch LV ch Ukr ch RKF ch Salvenik Sail Away x Rus ch Ukr ch Est ch Fin ch Siggen's Quality Black Pearl)

C.I.B SE UCH DK UCH NO UCH (NORD UCH) MEISDORF SGR'19
NORD W'15 NORD JW'15 ANDVOL EDINAYA ROSSIYA

Född: 2015-01-20
(Twinan Catch Twenty Two x C.I.B Ruch Andvol Ya Twoya Mechta

Helgen 24-25 januari parades Rosie med Se W'17 Dk W'17 Eu W'16 Benelux W'16 BvW'16 C.I.B No uch Se uch Dk uch (Nord uch) Andvol Marshal. Marik är en hane med ett osedvanligt vackert huvud och en exteriör som jag hoppas ska komplettera Rosie på bästa sätt. Han har ett mycket trevligt temperament och är ytterst välgående. Han har en bra stomme och många rastypiska detaljer som är viktiga för rasen. Förutom sina fina vinnartitlar så har Marik även placerat sig som andra bästa hane på World Winner 2017 (Reserve World Winner) & World Winner 2018. Han har också blivit Best in Show på Swck's specialutställning 2017. Dagen efter blev han Best in show på Dwck's specialutställning. Detta är bara några vinster på hans långa meritlista. 
 

Marik pappa Rus ch LV ch Ukr ch RKF ch Salvenik Sail Away (som har kända amerikanska och engelska linjer i sin stamtavla) har lämnat lovande avkommor hos bla kennel Andvol i Ryssland. Hans mamma är Rus ch Ukr ch Est ch Fin ch Siggen's Quality Black Pearl,  som är syster till Crufts vinnaren från 2014:, Junior WW'13 Copenhagen Winner '13 Se W' 13 & 14 Dk W'14 No W'14 Nord W'14 No Se Dk Nord Int Champion Gb champion Siggen's Queen of Spades.  Siggen's välkända Q-kull är efter C.I.B EUW-11 GB CH RU CH WW-08 Andvol Ya Tvoy Kumi, en hund som jag länge har velat införliva i kennelns stamtavlor.  Detsamma gäller Mariks mormor C.I.B NO UCH NORD V-10 SE UCH Siggen's Hazel, en tik som jag såg för första gången i Morokulien 2016 och som fångade min blick direkt. 
 

Rosies första kull ihop med Se uch No uch No V'16 No Jv'16 Siggen's Zeppelin resulterade i fem arbetsvilliga och rastypiska individer som tränas i spår, lydnad, rallylydnad och nosework. En i kullen jobbar även som vårdhund. Därför bör du som hör av dig med fördel vara aktivt intresserad av att träna eller tävla med din hund. 
 
Rosie tränas i Nose Work, rallylydnad och spår. Hon är en aktiv, lättlärd, stark individ som med stor glädje går både långpromenader och tränar. Hon har lätt för att koppla av och håller sig nära oss när vi är ute och går.  Rosie har visat goda vallanlag med får. Vår förhoppning är självklart att hon ska nedärva sina goda egenskaper till sina valpar. ​Bilder på och mer information om Rosies tidigare kull hittar du under fliken A-kullen.

För att passa in som en lämplig valpköpare hos Kennel Elvenrose bör du ha en positiv syn på hundträning/aktivering och vara intresserad av att bibehålla kontakten med mig.  Kennelläger anordnas en gång per år och då ser jag gärna att så många som möjligt av våra valpköpare kan närvara. Du bör kunna erbjuda valpen ett livslångt hem utan för mycket ensamtid. Som valpköpare får gärna vara intresserad av att tävla men det viktigaste är att du kan erbjuda ett bra hem med mycket kärlek och förståelse för att welsh corgi pembroke är en ras som kräver aktivitet och mental stimulans för att må bra. Den kan även ha olika grader av resursförsvar varför det är viktigt att du jobbar med de bitarna med din hund. En welsh corgi pembroke är enligt mig en stor hund i liten förpackning. Den kräver en trygg ledare och tydliga gränser. 

En valp från kennel Elvenrose är:

* Uppväxt i hemmiljö med tillgång till utevistelse
* Registrerad i Svenska Kennelklubben
* Avmaskad  3 gånger
* Chipmärkt och vaccinerad
* Veterinärbesiktigad
* Dolda fel försäkrad i 3 år

Med valpen medföljer bl a: 

*  Valphäfte med råd och tips om hur du ska sköta om din valp på bästa sätt
*  Boken "Bäst Var-dag, vardagslydnad för valpar och vuxna hundar" av Maria Brandel och Siv Svendsen
*  Foder för de första dagarna
*  Valppaket från Nutrolin
*  Valppaket från Brit Care
*  En filt och leksak som luktar Rosie
*  Livslång support under hundens liv.

I samband med Du hämtar din valp så får även tillgång till vår slutna Facebooksida som enbart är till för valpköparna.

Är du intresserad av en valp efter Rosie och passar in i vår beskrivning av vilka önskemål vi har på våra valpköpare så är du välkommen att höra av dig till oss via mail. Vi säljer inga valpar utan att först ha lärt känna er väl via bla personliga besök.

Kontaktuppgifter: ammi.aro@hotmail.com eller telefon: 073-656 08 34.

Vi förbehåller oss rätten att välja ut lämpliga valpköpare til våra valpar.